top of page
2.jpeg
4.jpeg

Två riksläger som ​manifesterar
svensk jujutsu och svensk parasport!

Vi är mycket glada och stolta att kunna välkomna Er alla till Helsingborg den 24-25 september 2022

Tillsammans med Svenska Budo & Kampsportsförbundets parakommité och Svenska Jujutsufederationen vill vi välkomna utövare från när och fjärran till detta unika och historiska tillfälle. Lägret arrangeras på Olympiahallen endast 15 minuters gångväg från centrala Helsingborg. Det finns gott om parkeringsmöjligheter för er som kör bil och kommer ni med tåg går det gott om bussar från Helsingborgs C till Olympia Park. 

Fenix Kampsport är mycket hedrade över att stå som värd för dessa läger som kommer att samla många av svensk jujutsus olika pionjärer och oerhört namnkunniga instruktörer. Dessa kommer att presenteras lite kort här nedan. Vill ni läsa mer om både parakommiténs arbete samt Svenska Jujutsufederationen, följ länkarna nedan.

 https://jujutsufederationen.se/

https://www.budokampsport.se/forbund/parasport/

Schema för lägret
Under två intensiva dagar kommer Olympiahallen i centrala Helsingborg att välkomna er till en inspirerande träningsmiljö.  Exakt vem som skall instruera vilken grupp kommer vi att återkomma till men vi vill redan nu ge er ramarna till detta läger. För en del kommer lägret att inledas redan under fredagskvällen med möten, graderingar mm.

Lördag 24 september :
Invigning , fotograferingoch välkomsttal kl 09:30

Träningen startar kl 10:00
Träningen avslutas kl 17:00

Gemensam middag på en restaurang Bollbrolyckan i Helsingborg för de som vill. Ca pris 200:- exkl dricka. Återkommer med menyn senare.

Söndag 25 september :
Träningen startar kl 10:00
Träningen avslutas kl 13:00

Information och föranmälan

Ni kan med fördel ställa frågor gällande lägret och även förboka era platser i väntan på att smoothcomp blir aktiverat. Skicka då ett mail till: mikewall@fenixkampsport.se , märk det med Samurajläger.  

Anmälan och betalning
Er anmälan gör ni på smoothcomp där ni även gör er betalning. Mer information finns där. Kostnaden för detta läger har kraftigt subventionerats av Svenska Budo & Kampsportsförbundets återstartsstöd som möjliggjort att kunna samla den svenska eliten på ett och samma ställe. Något vi är enormt tacksamma för eftersom det gynnar alla Er som kommer att deltaga.

ANMÄL ER PÅ SMOOTHCOMP HÄR!

Priser
Att deltaga på detta läger kostar endast 300:-. Är man sedan medlem i Svenska Jujutsufederationen eller tränar Parasport har man ytterligare 100:- rabatt och betalar endast 200:-. Detta hoppas vi skall tilltala en stor mängd deltagare från hela landet. Om lägret inte hade sanktionerats av återstartspengar skulle det kosta ca 1200:-/ deltagare. 

 

Mike Wall

Med 45 års erfarenhet av kampsport är Mike en välkänd profil. Hans specialområde är jujitsu och att träna utövare med olika funktionsvariationer. Hans pass bjuder alltid på mycket idrottsglädje.

1.jpeg
Isabelle Sarfati

En kvinnlig jujutsulegend som startade sin resa 1985. Isabelle är just nu engagerad i att sprida tävlingsformen DUO och kommer på lägret att dela med sig av sin enorma erfarenhet och kunskap.

41673229_2158231491123941_2209248967093387264_n.jpg
Dan Johansson

Började sin kampsportsbana 1980 och är en av instruktörerna på Alliance i Malmö. Är expert på de filippinska kampsporterna och har inspirerats framförallt av Rick Tucci och Dan Innosanto. Kommer bjuda på försvar mot kniv.

nedladdning.jpeg
Magnus Cederblad

Startade med kampsport i mitten av 70-talet. Fd livvakt, militär och filmskådis. Oerhört meriterad inom en rad olika kampsporter där han tog första medaljen 1978 och sista 1998. Representant för stilen Suginoharyu.

para5.jpg
Pontus Johansson

Började med judo 1982 och karate 1984. Har svart bälte i karate och är en välkänd profil inom både svensk och internationell parasport. Har varit med i SBKF Parakommité sedan starten. Ett smittande skratt och leende!

2.png
Ingemar Sköld

Efter 50 år på mattan erhöll Ingemar 10 Dan i jujutsu. Började träna aikido 1969 för Tomita och jujutsu för Hans Greger.Den stora inspirationskällan har förutom dessa två varit fransmannen Maitre R Cocatre.

5-dan-2018-06-16-uppsala.jpg
Ola Sunding

En härlig personlighet som driver klubb i Östersund. Började med jujutsu 1990. Representerar stilen Jujutsukai där han innehar 5 Dan. Vill ofta att deltagarna både ska svettas och skratta lite också. 

37da0bcb-2a33-4104-9bd3-be9ff91aecb4_car_16x9.jpg
Linda Lindström

Ett energiknippe utöver det vanliga. Med otaliga meriter både som jujutsuutövare och inom BJJ. Några av inspirationskällorna för Linda kan nämnas Waldo Zapata, Carlos Romero och Ingemar Sköld. Vill bjuda på rolig träning.

para3.jpg
Roger Berger

Med en bakgrund inom både jujutsu och judo är Roger den trygga punkten för det svenska  parajutsulandslaget. Han inspireras av att sprida glädje i funkisgruppen och se andra växa. Är landslagscoach för Paralandslaget .

para2.jpg
Urban Aldenklint

Aikidoutövare och instruktör graderad till 7:e dan inom organisationen Aikikai och bär titeln Shihan. Startade 1981 aikidoklubben Iyasaka på Södermalm i Stockholm tillsammans med Ulf Linde. Blev 2010 den första som fick Svenska Budo & Kampsportsförbundets utmärkelse “Årets ledare”.

Alain-Sailly.jpg
Alain Sailly

En världsartist som tagit världen med storm med sitt härliga sätt och sin fenomenala teknik. Grundaren av stilen Goshindo är denne fransman välkänd för de flesta. Om inte - förbered er på att överraskas!

tony-hansson.jpg
Tony Hansson

Tony graderades till 8 Dan på Jujutsukais påskläger 2019. Sitter med i den tekniska kommitén och har varit med i framtagandet av det reviderade självförsvarssystemet. Har varit stilcehefen Hans Gregers högra hand i detta arbete.

2.jpeg
Alf Roslund

Det är få som är så pålästa på den japanska samurajtraditionen som Alf. Samarbetade med den legendariske Robert von Sandor innan dennes bortgång och startade då upp Institutet för Japanologi. Missa inte att testa Alfs pass.

pozo.jpeg
Camilo Pozo

Camilo började träna 1988 och innehar 6 Dan i combat jujutsu. Hans huvudtränare och mentorer är Ulf Brandt S:r och Ulf Brandt J:r samt Lars Nilsson. Det utlovas svettiga, spännande och roliga pass.

2003-BrandtSr.jpeg
Ulf Brandt S:r

En levande legend inom den skånska jujutsun. Började att träna boxning 1956 och regelrätt kampsport 1965 på Malmö Jiujitsu & Judo Institut. Innehar 10 Dan och titeln Soke inom stilen Combat Jujutsu Ryu.

Durewall systemet

Detta jiujitsusystem grundades av en av våra absolut största jiujitsu pionjärer Kurt Durewall (1924-2013). Kurt var den första svensk att graderas till svart bälte i jiujitsu 1959. På lägret representeras stilen av ännu ej namngiven instruktör.

bottom of page